Har du digital postkasse?

Rennebu kommune ønsker at flere tar i bruk digital postkasse.

1455 innbyggere i Rennebu har enda ikke tatt i bruk digital postkasse. Nå starter kommunen en kampanje for å få flere til å ta imot digital post fra kommunen.

1,7 millioner nordmenn bruker i dag digital postkasse og får dermed post fra kommunen og andreoffentlige etater digitalt i stedet for på papir. Men potensialet for bruk av digital post er vesentlig større. I kommunen vår er det 674 innbyggere som har tatt i bruk digital postkasse. Det utgjør 31,6 prosent av alle innbyggere over 15 år i kommunen.

Gjennomfører kampanje
Vi bruker i dag store ressurser på papirpost. Derfor setter vi i gang en kampanje for å få flere til å velge bort papir. I løpet av de nærmeste dagene vil de som ikke har opprettet digital postkasse, få en hyggelig e-post fra kommunen med en oppfordring om å gjøre dette.

I dag sender vi ut papirbrev i postkassen til 1455 innbyggere. Det koster minst ti kroner per brev. Det høres kanskje ikke så mye ut, men til sammen er dette ressurser og penger vi kunne brukt på noe langt mer nyttig, som for eksempel barnehage, helse eller kulturtilbud. Målet vårt er at flest mulig innbyggere går over til digital postkasse slik at vi sparer disse ressursene og ikke minst miljøet.

Praktisk for innbyggerne:

Vi tror også at mange innbyggere vil synes digital postkasse er praktisk: Du unngår unødvendig ventetid, og får mange brev fra det offentlige og det private direkte i den digitale postkassen, uansett hvor du er. Raskt, sikkert og enkelt!

Skaffer du deg digital postkasse vil du få vedtak om barnehageplass, skoleplass, vedtak i byggesaker og mange andre typer dokument i den digitale postkassen. Der blir de værende i ditt personlige arkiv så lenge du vil.

Vi håper mange av innbyggerne som ikke har opprettet digital postkasse vil gjøre dette. De som trenger hjelp, eller har spørsmål om tjenesten, kan kontakte Servicetorget som gjerne bistår dem som trenger hjelp.

Slik skaffer du deg digital postkasse: Gå inn på norge.no

• Velg «Digital postkasse»
  • Finn fram den elektroniske ID-en din (e-ID), for eksempel din BankID
  • Velg enten Digipost eller e-Boks
  • Følg instruksjonene fra e-Boks eller Digipost for å opprette postkasse.

Her finner du en video om fordeler med digital postkasse

Publisert: 2. mars 2018 ▪ Sist endret: 2. mars 2018